top of page

VINKKIVARASTO

  • Kirjoita aina ensin johonkin tekstinkäsittely-ohjelmaan, kuten Wordiin, Muistioon tai onlinesovelluksiin, kuten Evernoteen. Näin tarinasi pysyy tallessa vaikka foorumi jumittuisikin!

  • Realismi on Kuuvuoren A&O. Ponit eivät hyppää kerrostaloja eivätkä tuntioppilaat osaa piaffea. 

  • Pieni tallidraama piristää aina. Ota rohkeasti muita hoitajia tarinoihisi, pitäkää aivoriihi ja pyöritelkää mitä villeimpiä juonikuvioita. 

  • Hyvä muistisääntö juonimiseen: mikä olisi kutkuttavinta, mitä hahmolle voisi juuri nyt sattua? Mikä voisi estää häntä saavuttamasta haluamaansa? Ota kutkuttavin este ja tuplaa se!​

  • Voit keksiä hoito- tai tuntihevosellesi pieniä naarmuja, aristavia kohtia, riviä ym. mutta jätä vakavammat vammat henkilökunnan murheeksi. Hevosten kuulumisista tiedotetaan tallin etusivulla sekä täällä

  • Oikolue tarinasi ennen kuin julkaiset sen. Korjaa kirjoitusvirheet ja varmista, että rivitys tekee tekstistä helppolukuista. Älä lähetä koko tarinaa yhtenä pötkönä äläkä myöskään rivitä ihan liikaa. 

  • Merkitse dialogi eli hahmojen ääneen sanomat osuudet selkeästi, esim.: ​
    - Onpa täällä kaunista!, Kari huokaisi tai 
    "Onpa täällä kaunista!" Kari huokaisi.

>> Kurkkaa tallin säännöt!

TALLILAISEN OPAS

DSC_0160.jpg

Mikä on virtuaalitalli, ja mitä iloa siellä käymisestä on?

Virtuaalitalli tarkoittaa vain netissä sijaitsevaa mielikuvitustallia. ​Kaikki tapahtuu tarinoiden ja roolipelaamisen välityksellä - mitään ei siis tapahdu oikeasti eikä sivuilla esiteltyjä paikkoja, eläimiä tai ihmisiä ole oikeasti olemassa! Virtuaalitallilla voivat ihan kaikki käydä siitä huolimatta, onko allerginen hevosille tai vaikka ei oikeasti olisi varaa käydä tallilla. Onhan ratsastus kallis harrastus. Mutta täällä virtuaalimaailmassa kaikki on aina ilmaista ja ratsastustunneista ym. tapahtumista "maksetaan" useimmiten kirjoittamalla tarina omaan tallivihkoon Kuuvuoren foorumille. Virtuaalinen hoitohevonen on siis paitsi mukavaa ajanvietettä, myös luovuutta ja kirjoitustaitoa kehittävää puuhaa!

 

Täällä voit olla kuka tahansa - etkä ole yksin! Kuuvuori on samanhenkisten hevosharrastajien yhteisö. Pyrimmekin olemaan suvaitsevainen ja lämminhenkinen talliyhteisö, johon mahtuu kaikenlaiset kulkijat aiemmasta kokemuksesta, sukupuolesta, iästä ja seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Kuuvuorella annetaan kaikkien kukkien kukkia!  Ei  myöskään ole väliä, oletko omistanut virtuaalisen huippusuositun kilpatallin vuosikymmeniä, vai oletko vasta tupsahtanut virtuaalitallien maailmaan. Meillä Kuuvuoressa kaikki ovat saman arvoisia.

Kaikki ei aina liity hevosiin. Virtuaalitalli on oiva paikka puida ja käsitellä vaikeitakin asioita. Emme hyväksy syrjintää, väkivaltaa tai päihteiden väärinkäyttöä, mutta myös hankalia aiheita voi turvallisin mielin käsitellä tallitarinoissaan. Miltä kuulostaisi salasuhde estevalmentajaan? Entä hoitajien välinen pesismatsi kentällä? Salainen yöpyminen tallin ylisillä? Kuuvuoressa vain mielikuvitus on rajana... ja kiukkuinen tallimestari.

Päiväkirjan pitäminen

Aloittaessasi Kuuvuorella saat ikioman tallivihkon, eli oman topicin foorumin tallivihkoalueelle. Tallivihkoon kirjoitetaan kaikki kertomukset tallilta. Päiväkirjaa pidetään, jotta muut tallilaiset saisivat tietää mitä kaikkea tallilla tapahtuu - muistathan siis lukea myös muiden tarinat! :-) 

Päiväkirja on tekijänsä näköinen luomus. Merkinnät voivat olla perinteikkäitä hoitokertomuksia tallilta, piirroksia tai vaikka biisin sanat. Kaikissa merkinnöissä ei tarvitse edes mainita omaa hoitohevostaan; joskus tallilla muut asiat vaan menevät hevosten ohi, hupsista... Me Kuuvuoressa nautimme kaikenlaisista tarinoista, niin pitkistä romaaneista kuin tiiviistä tunnelmapläjäyksistä! 

Mitä luovempi, sen parempi. Tallin henkilökunta kommentoi kaikki tallivihkomerkinnät ja antaa 1-5 tallipistettä sekä 0-10 virtuaalieuroa. Kommenteilla voidaan antaa vinkkejä tarinoihin, jakaa yleistä elämänviisautta tai ihan vaan korjata kirotusvirheitä. Aika usein kommentit on kirjoitettu vähän kieli poskella, ethän ota turhan vakavasti... 

Hoitajat voivat myös suorittaa merkkejä. Tapahtumamerkit ovat ikään kuin muistoja tallilla järjestetyistä tapahtumista puurojuhlista kauden päättäjäisiin. Spesiaalimerkkejä myönnetään erityisistä saavutuksista, kuten aivan erityisen hyvin mieleenpainuvasta sanailusta tarinassa tai upeasta piirroksesta. Ratsastusmerkit puolestaan myönnettään kun ratsastaja on saavuttanut tasolla vaaditut taidot. Ratsastajalla pitää olla perusmerkki, jotta hän saa ratsastaa hoitohevosellaan itsenäisesti. Lue lisää Kuuvuoren Ratsastuskeskuksessa ratsastamisesta alempaa!

Spin offiksi kutsutaan tarinaa, joka ei liity hevosiin. "Spinnarit" tuovat lisäväriä tallielämään ja ovat mahdottoman kiintoisaa luettavaa, mutta valitettavasti niistä ei saa tallipisteitä tai virtuaalieuroja. Kommentin kyllä, silloin tällöin. 

>> Parhaat luomukset pääsevät tallin Hall of Famelle!

DSC_0602.jpg
add.JPG
DSC_1776.jpg
harmi.jpg
talli2.JPG

Hahmo

Ei ole ihan yhdentekevää, millaisen hahmon Linnavuoreen keksii. Alkuun kyllä pääsee yksinkertaisilla perustiedoilla, mutta hahmon kehittäminen tarina tarinalta on jännittävää ja luo talleiluun ihan uutta ulottuvuutta. Pieni suunnitelmallisuus siis palkitaan myöhemmällä inspiraatiolla! 

Oleelliset perustiedot:

  • etu- ja sukunimi, mahdollinen kutsumanimi

  • ikä, sukupuoli 

  • pituus, ruumiinrakenne

  • ulkoiset tekijät, kuten silmien väri, hiusten väri, pituus ja malli, ihon väri ja sävy

Persoonallisuus:

  • luonne

  • taipumukset

  • paheet

    • Paheiden ei välttämättä tarvitse olla suurta ja katastrofaalista, mutta kukaan meistä ei ole täydellinen! Erinomaisia paheita ovat esimerkiksi pakonomainen valkoisten valheiden lipsauttelu, rehvastelu, pelkuruus, uhkarohkeus ym.

  • omintakeiset tavat

    • esim. sormien naksuttelu, hiusten näpertely puhuessa, änkyttäminen, liioittelu jne

  • missä ja kenen kanssa asuu?

    • katso täältä kattavat listat niin Pennilän asuinalueista kuin työ- ja opiskelupaikoista!

  • meillä käydään myös muualta pääkaupunkiseudulta, kuten Helsingistä ja Vantaalta.

  • miten päätyy Linnavuoreen? 

    • tuttu, esim. serkku, luokkakaveri, tyttöystävä tms, joka harrastaa tallilla ja hahmosi lähtee mukaan?

    • ​asunut koko ikänsä tallin lähellä? 

    • äiti pakottaa?


Ole luova ;-) 

 

Lisäsyvyyttä hahmonluontiin


Lisäsyvyyttä hahmonluontiin saat luotua helposti miettimällä muutamaa tarinaa pidemmälle. Mitä hahmosi haluaa eniten ja mikä häntä voisi estää saavuttamasta sitä? Ota vaikka jokin ihan arkipäiväinen asia ja käytä hieman mielikuvitustasi. Kärsiikö hän pahasta hevospelosta ja ajautuu hevosenhoitajaksi kammottavan sattuman kautta? Ehkä hänen suurin toiveensa olisi päästä eroon hoitohevosesta, mutta vietettyään aikaa hevosen kanssa alkaakin hän salaa pehmetä sille. Ehkä hahmosi vihaa hevosia, syystä, josta ei halua puhua kenenkään kanssa. Mitä tarvitaan, jotta hahmosi mielipide hevosia kohtaan muuttuu vähä vähältä? Mitä pitää tapahtua, jotta hänen sanaiset arkkunsa pääsevät avautumaan? Tai avautuvatko ne koskaan? Pyri kehittämään sopivan monitahoisia ideoita, siten, että kuitenkin vielä itse pysyt kärryillä ja muistat kaiken! Hahmojen motiivit myös muuttuvat ajan myötä - hevospelkoisen seuraava haaste voisi esimerkiksi olla ratsastuspelon voittaminen, sitten kilpailukammon, rimakammon jne. 

 

 

4362 - x5yYHb6.jpg
IMG_9069.jpg
IMG_1283.jpg
img_1388.jpg
1349 - AXuwhVp.jpg

Miten saan oman hoitohevosen?

Vapaista hoitohevosista tiedotetaan foorumilla sekä etusivun ilmoitustaululla. Jos hevosista löytyi mieluisa, voit jättää hoitohevoshakemuksesi foorumin haku-alueelle.  Hakemuksessa on hyvä kertoa hieman mikä juuri siinä hevosessa herätti mielenkiintosi, ja millä tavalla erotut joukosta, jos hakijoita sattuu useampi samalle hevoselle. Oletko joskus kokeillut hoitaa täysin päinvastaista hevosta, kuin joista yleensä pidät? Joskus vastakkainasettelulla löytää aivan uutta puhtia hoitamiseen. ;-)

Voit tulla osaksi talliyhteisöä myös ilman omaa hoitohevosta. Jos oma suosikkisi ei juuri sillä hetkellä ole vapaana, voit odotella josko sille avautuisi kakkoshoitajan paikka. Toiset haluavat osaksi yhteisöä ilman hoitohevosen tuomia vastuita!

Talliyhteisöön pääset osaksi kirjoittamalla hahmostasi esittelyn hahmopyyntöihin. Esittely  kannattaa kirjoittaa myös hoitohevosta hakiessa! Ilman hoitohevostakin voi osallistua tallin yhteisöön chatissa sekä tunneilla ja tallin muissa tapahtumissa käymällä.

Otetaanko tallille yksityisiä?

Kuuvuoressa on 11 karsinapaikkaa yksityisratsuille. Ensisijaisesti ne on varattu henkilökunnan omille ratsuille, mutta toisinaan paikkoja vapautuu myös muiden hevosille. Pääsääntöisesti emme vuokraa paikkoja täysin ulkopuolisille, vaan hoitajilla on etuajo-oikeus karsinapaikkoihin palkkiona ahkerasta työstä Kuuvuoren tuntiratsujen hyväksi. Tallipaikat eivät maksa oikeaa rahaa, vaan ne "maksetaan" pitämällä tallivihkoa ja osallistumalla tallin toimintaan. Olemme ratsastuskoulu emmekä mielellään majoita oreja, varsoja tai käytöshäiriösiä hevosia. Meillä ei myöskään valitettavasti ole hienoja tiloja GP-hevosille :-) 

 

>> Vapaista tallipaikoista ilmoitetaan tallin etusivun ilmoitustaululla ja niitä voi hakea foorumilla erillisessä hakuketjussa

HOITAJAN PIKASANASTO

Asiakas - Kuuvuorella käyvä tuntiratsastaja/leiriläinen tms., jolla ei ole omaa hoitohevosta. Hoitajan tärkeä tehtävä on auttaa asiakkaita tallilla! Asiakkaita voivat olla myös ratsastajien huoltajat, kaverit ynnä muut heidän mukanaan tuomat kaksijalkaiset. Käytä tarinoissasi myös kuvitteellista väkeä!

 

Esittely - kirjoita hahmostasi kattava esittelyviesti foorumille ja perehdy muiden hahmoihin. Ethän käy tallilla yksin? ;-) 

Hahmo - tyyppi jonka tallilainen keksii, POV (point of view, näkökulma) jonka kautta hevosta hoidetaan.

Harjapakki- tai kassi  - sisältää tuntiratsun hoitovälineet. Tallin puolesta jokaisella tuntiratsulla on juuriharja, pölyharja, kampa, kaviokoukku, sieni ja piikkisuka. Hoitajat voivat ostaa niitä lisää halutessaan. 

Hoitaja - poneille pääsee hoitajaksi kuka tahansa 10 vuotta täyttänyt ja hevoshoitajaksi 12 vuotta täyttänyt KuuRa:n jäsen. Liityt automaattisesti jäseneksi hoitohevosen saadessasi.

Hoitajien hierarkia - arvoasteikko muodostuu hoitajien välille saavutusten, merkkien ja tallipisteiden perusteella.

Hoitajaratsastus - hoitajat palkitaan silloin tällöin (joka vuosi perinteisesti jouluna ja laidunkauden alkaessa) omalla hoitohevosella ratsastuksella. Tällöin ei pidetä normaaleja ratsastustunteja vaan hoitajilla on etuoikeus ratsastaa omilla hoitsuillaan, toki valvovan silmän alla. Hoitajilla on lupa vaihtaa keskenään ratsuja.

 

Hoitajan tehtävät -  hoitsun hakeminen tarhasta ja puhtaana pito, tarkastus vammojen varalta, varusteiden siistinä pito, karsinan ruokakupin ja suolakiven pesu,  vesiautomaatin pesu, alkeiskurssilla oman hoitohevosen taluttaminen sekä asiakaspalvelu tallissa.

Hoitajavastaava - nimetty henkilö, joka päättää hevosten ykköshoitajat, useimmiten joku tallityöntekijöistä. Arvostettu vastuuasema.

Hoitohevonen, hoitsu - sinulle nimetty hevonen tai poni, jonka hoitamisesta kerrot tarinoin tai piirroksin yms.

Hoitotarina - tallivihkossa julkaistu tarina hoitajan näkökulmasta.

Hoitotarinoiden palaute  - hoitotarinoista saa palkkioksi kommentin, tallipisteitä sekä virtuaalieuroja

Kakkoshoitaja - ykköshoitajien avuksi otettu hoitaja, jolla useimmiten on enemmän vastuita kuin vapauksia...

Kuuvuoren Ratsastajat vRy eli KuuRa - paikallinen ratsastusseura, johon kaikki hoitajat automaattisesti liittyvät aloittaessaan hoitamisen. Seuran jäsenyys vaaditaan esimerkiksi kilpailemiseen. 

Laidunkausi - kesäkuusta elokuun alkuun hevoset eivät asu tallissa vaan ulkona kesälaitumella yötä päivää. Hevoset haetaan talliin vain kuntoonlaittoa varten ja viedään takaisin laitumelle yöksi. Kaikilla ratsuilla pyritään pitämään noin kahden viikon kesäloma, jonka aikana se ei tee töitä. Hoitajat saavat toki käydä harjailemassa ja tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. 

Merkit - hauskoja muistoja joita saa suoritettuaan jonkin tallilla järjestetyn tapahtuman kuittauksen, erityisistä maininnoista yms. Ikään kuin "trophyt". Merkeistä ei toki tarvitse välittää.

Spin off  - hevosiin liittymätön tarina, jonka otsikossa pitää olla K-15 merkintä jos tarina sisältää nuorille kävijöille sopimatonta sisältöä.

Tallilainen, kuuvuorelainen - ruudun takana näpyttelevä tyyppi, jolla voi hahmoja olla useampia.

Tallimestari - henkilökunnan jäsen, joka huolehtii tallin arjen sujuvuudesta hevosten aamulla tarhaan viemisestä niiden ruokintaan ja ratsastusalueiden lanaamiseen. 

Tallipisteet  - ikään kuin "experience point" eli ansaittujen tallipisteiden määrä kertoo hoitajan kokemuksesta; tallipisteitä vaaditaan myös ratsastustustasoilla etenemiseen 

Tallivihko - hoitajan oma "päiväkirja" foorumilla  

Tarhat  -  poniruunat tarhaavat omassa tarhassaan, ponitammat omassaan, hevosruunat omassaan ja hevostammat omassaan. Yksityisillä hevosilla on neljä tarhaa kartanotallin vierustalla. Lisäksi on muutama yksittäinen, pienempi putkitarha yksin tarhaaville ratsuille.

Varusteet  - jokaisella tuntiratsulla on satula (yleis-, este- tai koulusatula), englantilaiset suitset (erilaisin turparemmein tai ilman), tummansininen satulahuopa Kuuvuoren Ratsastukseksen logolla sekä tarvittavat suojat tai pintelit. Lisäksi tuntiratsuilla on talliloimi,  sadeloimi ja toppaloimi. Hoitajat voivat ostaa varusteita niin halutessaan, mutta satulan sovituksen suorittaa aina ammattilainen.

RATSASTUSTUNTIEN PIKASANASTO

Irtotunti - järjestetään silloin tällöin. Ne eivät ole minkään tietyn ryhmän tunteja, vaan niihin ilmoittaudutaan erikseen. Irtotunnit kerryttävät ratsastusmerkkejä siinä missä vakkaritkin.  

 

Ratsastuksenopettaja - hahmo, joka tunnin vetää ja julkaisee ohjeet tunnin kuittaamiseen sekä antaa palautteet ym.

 

Tuntilaiset, ryhmäläiset - joukko hahmoja, jotka ratsastavat joka viikko samalla tunnilla

 

Tunnin aihe, teema - viikottain Kuuvuoren tunneilla vaihtuu teema tai aihe, jota ryhmissä tason mukaisesti käsitellään, esimerkiksi asettaminen tai laukan vaihtaminen esteiden välissä.

Tuntijako - opettajan antamat ratsut kullekin ryhmäläiselle, vaihtelevat viikottain ja joskus ratsastetaan samoilla hevosilla toinenkin tunti.

Tuntikausi - ratsastuskoulun vuosi on jaettu kahteen tuntikauteen, joiden aikana oppilaat ratsastavat samoissa ryhmissä. Talvikausi alkaa tammikuussa ja päättyy kesäkuun alkuun ja syyskausi kestää elokuun alusta jouluun. Ryhmät voivat muuttua kausien vaihtuessa.

Tuntikuittaus, tuntimaksu - tunnit eivät maksa oikeaa rahaa, vaan ne maksetaan omalla tuotoksella open ohjeiden mukaisesti.

Tuntipohja - runko siitä mitä tunnilla tehdään, voi sisältää ratsastuksen teoriaa suoritettavista tehtävistä, liikkeistä ym. Usein jo pientä osviittaa siitä miten tunti kullakin ratsastajalla sujui ja mitä ulkopuolisia tekijöitä tunnin aikana sattui kohdalle, kuten vesisade tms. Tuntipohjan on tarkoitus toimia tuntikuittausten inspiraationa.

Tuntiratsu - ratsu, jolla kyseinen tunti ratsastetaan.

Vakiotunnit, iikkotunnit - joka viikko samalla kokoonpanolla ratsastettava samantasoinen tunti. Vakiotunnille ilmoittaudutaan kauden alussa ja sillä ratsastetaan kunnes ansaitsee tason ratsastusmerkin, useimmiten koko tuntikauden ajan. Ratsastajalla voi olla kaksikin vakiotuntia viikossa, koulu- ja esteryhmät erikseen. Toki ratsastaja voi jatkaa samassa ryhmässä vaikka olisi jo merkin ansainnut; kaikki eivät halua edetä vaan nautiskella ratsastuksesta kaikessa rauhassa ja se on täysin ok!



 

 

Millainen on virtuaalinen ratsastustunti?

Ratsastustunneilla käyminen on hauskaa! Aivan kuten oikeassakin elämässä, virtuaalisella ratsastustunnilla on ratsastuksenopettaja, joka kertoo mitä tehtäviä tunnilla tehdään, millä hevosella ratsastat ja mitä voisit parantaa ratsastuksessasi. Virtuaalisillakin tunneilla voi siis oppia paljon!*

Ratsastuksenopettaja julkaisee hevosjaon (toim. huom. siitä ei kannata kitistä! Erilaisilta hevosilta voi aina oppia jotakin...) ja tuntirungon. Tuntirunko sisältää tunnin teeman ja tehtävät, joita tunnin aikana ratsastetaan. Jo tuntirungossa kuvaillaan hieman, kuinka ratsastus sujuu ja miten hevoset käyttäytyvät. Tuntirungossa voidaan esimerkiksi ottaa kantaa sääoloihin ja siihen, ratsastetaanko maneesissa, kentällä tai vaikka maastoesteradalla. 

Sinun vuorosi! Kun olet lukenut tuntirungon, on aika tarttua näppikseen ja naputella tuntimaksu. Koska virtuaaliset ratsastustunnit eivät koskaan maksa oikeaa rahaa, ne maksetaan tuntikuittauksella. Tuntikuittaus voi olla jälleen kerran minkä tahansa pituinen tarina tai vaikkapa piirros. Ratsastuksenopettaja antaa usein vihiä siitä, millaisia asioita tuntikuittauksessa olisi hyvä olla. Jos tunnin aiheena on esimerkiksi volttien ratsastaminen harjoitusravissa, voisi kuittauksessa olla hyvä perehtyä yhden voltin ratsastamiseen. Tuntikuittausten ei pidä olla tylsää pakkopullaa. Älä yritä mahduttaa kaikkea mahdollista tallille saapumisesta sieltä poistumiseen; se käy äkkiä puuduttavaksi niin sinulle kuin lukijoillekin. Mieti sen sijaan tarinallesi jokin kiintopiste, kuten tietty tehtävä, joka sujui erityisen hyvin/huonosti, jotakin mitä sattui tallilla ennen tunnin alkua, jokin keskustelu hevosia talliin taluttaessa... Kaikki on mahdollista! Pidä mielessä tallielämän kokonaisuus myös tuntikuittauksia rustaillessa. Tuntikuittauksen ei välttämättä tarvitse olla pitkä ollakseen panostettu! 

 

Käytä luovuutta ja hyödynnä hahmosi ominaisuuksia. Jos hahmosi esimerkiksi haluaa jonain päivänä olla menestyvä kilparatsastaja, aseta tunneillakin hänen eteensä niin pieniä kuin isompiakin esteitä. Esimerkiksi kilparatsastajan esteenä voisi olla, ettei hän pääsekään valmennustiimiin! Mikä musertava tappio. Nyt, hahmosi voi tyytyä osaansa ja olla mukana valmennustiimin kisahoitajapoppoossa sekä niellä tappionsa ja päättää ratsastaa viikkotunneilla entistä ahkerammin. Ehkä opettaja vihdoin huomaa hänet?! Toisaalta, mikä estää käymästä tunneilla ihan vaan sen takia, että ratsastuksenopettaja on vaan niiiiiiiin ihana. Käytä mielikuvitustasi. ;-) 

Lopuksi saat ratsastuksenopettajan kommentin tuntikuittaukseesi sekä ansaitsemasi tallipisteet. Virtuaalitunneista ei saa virtuaalieuroja - onhan harrastus kallis myös IRL!

Tarkemmat ohjeet tunnin suorittamiseen eli tuntikuittauksen tekemiseen julkaistaan aina kunkin tunnin aloitustopicissa. Kurkkaa tuntialue foorumilla.

* Kuuvuoren tuntien takana on IRL paljon tunneilla ja valmennuksissa ratsastanut, muutamia kursseja suorittanut ja useamman vuoden "puskatunteja" pitänyt heppatyttö, jonka oma harrastus loppui pahenevaan allergiaan. Emme kuitenkaan väitä, että tunneilla esitettäisiin ainoaa totuutta tai parasta tapaa ratsastaa - tuntiemme sisältö perustuu omaan kokemukseeni ratsastuksesta ja hevostenhoidosta! Muista että tämä on vain virtuaalitalli :-)   

Miten pääsen mukaan tunneille?

Tunneille pääsee mukaan helposti! Jos sinulla ei vielä ole omaa tunnusta foorumille, tee sellainen ensimmäisenä. Esittele sitten hahmo, jonka haluat tunneille tuoda Hahmopyynnöt-topicissa. Tee lisäksi oma sivusi Tuntimappiin; tuntimapissa seurataan hahmon kehitystä, pidetään kirjaa käydyistä tunneista ja ansaituista merkeistä. Lopuksi, valitse hahmollesi mieleinen tuntiryhmä. Ryhmän voi valita alkeistasolta, helpolta tasolta tai perustasolta. Muista, että alempien tasojen merkkejä ei voi enää jälkikäteen suorittaa! Jos et ole varma sopivasta ryhmästä, ratsastuksenopettaja auttaa mielellään löytämään oikean ryhmän. Naputtele sitten tunti-ilmoittautumisesi ja ei kun vaan odottelemaan nimesi ilmaantumista uuden ryhmäsi seuraavalle tunnille! :-) 

Tason nostaminen tapahtuu samassa tunti-ilmoittautumisten ketjussa.

3014 - THi2RqF.png
IMG_20201107_225325_087-01.jpg
8098 - CxGccAO.jpg
haf1a.jpg
nv8UPth.jpg
bottom of page